Welkom!

Dit is ‘m dan: mijn eigen website. Wat kun je op deze website verwachten? Naast informatie over m’n boeken en lesmethoden is er een agenda te vinden, informatie over lezingen en interessante presentaties, filmpjes, presentaties en interessante links.

Daarnaast zal ik tweewekelijks een blog schrijven, een column over onderzoek. Zijn er al bezoekers? In ieder geval is iedereen van harte welkom op deze onderzoeksblog.

Wat kun je zoal verwachten? Dat kan een grappig resultaat zijn, een vreemd of onjuist resultaat, een discussie over onderzoekskwaliteit, een mooi voorbeeld, een boekbespreking en ga zo maar door. Ik hoop dat jullie iets aan deze minipresentaties hebben. Je kunt ze wellicht gebruiken in de klas, tijdens je onderzoek of bij het maken van een werkstuk. Het kan handig zijn voor zowel student, als docent.

Vandaag wil ik jullie graag wijzen op de pagina met handige links die je elders op de website kunt vinden. Deze links zijn vooral handig als je onderzoek doet, analyses uitvoert of als je een verslag moet schrijven. De links zijn zowel in het Engels, als in het Nederlands en ze zijn voorzien van een korte toelichting. Ik hoop dat je er wat aan hebt als je onderzoek uitvoert. Van mijn studenten weet ik dat ze veel kennis over onderzoeksmethoden van Internet halen. Het is een belangrijke bron van informatie.

Ik moet je wel waarschuwen. We weten vaak niet goed waar de informatie vandaan komt en wat de kwaliteit van de informatie is. Het kan dus zijn dat de webstek in kwestie onjuiste informatie verstrekt. Daar moet je wel rekening mee houden. Wat je daaraan kunt doen? Als je informatie vindt waaraan je twijfelt, probeer dan bevestiging te vinden via andere websites of raadpleeg een boek. Zijn er meerdere bronnen die hetzelfde beweren, dan wordt de kans dat de informatie juist is groter.

Heel veel onderzoeksplezier en tot de volgende blog.

Nel Verhoeven

Follow me on Twitter: pieter_nella

Follow me on Facebook: Nel Verhoeven