Ontwikkelingen op landgoed ‘Langs Binn’n Deu’

Het is januari 2018. We beleven een winter die meer op herfst lijkt: veel wind, erg veel regen en vooral weinig zon. Genoeg gelegenheid dus om het logeerhuis op te knappen. Een hele klus, waar we met frisse moed onze tanden inzetten. Wat er gaat gebeuren?

Ten eerste wordt de aangebouwde serre omgetoverd in een kleine trainings- en overlegruimte, voorzien van vergadertafel, flipover en whiteboard, goede wifi en prima verwarming (daar zijn we erg trots op). Volgende week heb ik daar mijn eerste teamsessie. De ruimte is specifiek geschikt voor overleg met en begeleiding van kleine teams die in alle rust een onderzoeks- of ander project willen voorbereiden of de voortgang willen bespreken. Ik verzorg die dag de moderatie en het advies. Voor de inwendige mens wordt gezorgd: koffie en thee zijn voorhanden, lunch en borrel kunnen worden geserveerd.

Verder geef ik hier begeleiding van studenten: uitleg, overleg, advies, noem maar op. Ook het logeerhuis wordt opgeknapt. Naast het nodige schilder- en behangwerk krijgt de slaapverdieping een midlife update, wordt de trap vernieuwd en worden twee kamers voorzien van werkfaciliteiten, zodat je kunt studeren, lezen of schrijven. Op de benedenverdieping is al veel gedaan: de huiskamer heeft een nieuwe vloer, schilderwerk, gordijnen en een extra slaapbank, en in de keuken zijn reparaties verricht en is de zonnewering vernieuwd. Het toilet en de badkamer (met ligbad) krijgen nog een opknapbeurt en de hal wordt ook nog geschilderd. In februari is de tuin aan de beurt: gras in plaats van onkruid en vrij zicht naar de schapenweide.

In het logeerhuis wordt het straks mogelijk om te werken aan je onderzoek, projectvoorstel, boek of paper: onze onderzoeksretraite ‘Langs Binn’n Deu’. Dat is Zeeuws voor ‘omweg’, en het staat bij ons voor het alternatief dat we bieden voor werken op je instituut. Weg van alle hectiek van universiteit, hogeschool of onderzoeksbureau. Weg van de drukke stad in een rustige omgeving (vandaag kwamen er wel vijf auto’s langs, en twee tractoren). Te boeken per midweek, weekend of week. Onze bibliotheek met projectboeken en handleidingen voor methoden van onderzoek en statistiek staat tot je beschikking. Daarnaast kan ik je desgewenst begeleiden bij het verrichten van onderzoek, en bij schrijfwerk en verslaglegging als critical friend optreden.

Verder is er een keuzemenu voor ontspanning: zelf koken, gebruik maken van onze table d’hôte of uit eten gaan, actief bezig zijn onder begeleiding (kayak, looptraining, bootcamp), wandelen, fietsen of zwemmen. Tuinmens? Ons landgoed kent verschillende 'kamers' (boomgaard, groentetuin, kippenwei, schapenwei en siertuin, waar je ook heerlijk een boek kunt lezen. Meehelpen mag ook natuurlijk. Bij minder goed weer en ter ontspanning ’s avonds is er een uitgebreid aanbod van films beschikbaar. Wil je bij een knapperend haardvuur relaxen? Ook dat is mogelijk. De overlegruimte is nu al beschikbaar; voor de onderzoeksretraite in het logeerhuis moet je nog even geduld hebben: ik houd je op de hoogte wanneer we starten.

Kom je eens kijken? Van harte welkom in Ovezande!