
Het onderwijs is sterk in ontwikkeling, zeker als het gaat om het ontwikkelen en toepassen van GenAI. Dat merk ik ook bij het schrijven aan mijn nieuwe uitgaven over AI-assistentie bij statistiek en bij Thematische Analyse. Er wordt verschillend wordt gedacht over de inzet van AI in het onderwijs en als het wordt omarmd dan wordt het zeer verschillend toegepast. Tijd dus om van elkaar te leren en elkaar te informeren over de mogelijkheden van AI bij het ontwikkelen van onderwijs en het uitvoeren van onderzoek.
In april is het Boom Blended Week met daarin speciale aandacht voor de toepassing van GenAI. Daar wil ik je graag wat meer over vertellen. Gedurende deze week kun je meer te weten komen over blended learning en over het inzetten van GenAI in je onderwijs. Het is een uitgelezen gelegenheid om ervaringen, kennis en informatie met elkaar te delen en handige tips op te doen. Dat het veld breed is zie je aan het diverse aanbod aan presentaties. Er zijn 11 presentaties, onder andere over de digi- en datavaardige docent, het managen van de digitale transformatie en over hoe je van AI-beginner een ervaren AI-gebruiker wordt. Er is voor elk wat wils, zowel voor beginners als voor gevorderden.
Het mooie van dit aanbod is dat het helemaal gratis is. Je hoeft je alleen aan te melden via de link https://www.boom.nl/hoger-onderwijs/boom-blended-week. En dan ben je erbij… online natuurlijk. En hoewel ik ook zeker voordelen zie van fysieke bijeenkomsten is deze online setting heel toegankelijk: je hoeft er niet voor in de trein of auto en het team van Boom zorgt voor goed toegankelijke contactmogelijkheden.
Zelf zal ik op donderdag 10 april tussen 15.00 en 16.00 uur mijn digitale opwachting maken met een workshop over het inzetten van GenAI bij Thematische Analyse. Kwalitatief praktijkonderzoek dus. Boom brengt dit voorjaar mijn online methode over dit onderwerp uit: Thematische Analyse en AI. In deze methode leer je hoe je GenAi kunt inzetten bij deze vorm van kwalitatief onderzoek. Tijdens de presentatie geef ik een tip van de sluier en laat ik je alvast een aantal functies zien. Ik hoop dat je je inschrijft; je bent (online) van harte welkom.
Ben je enthousiast geworden na het bijwonen van de workshop over Thematische Analyse? Wil je het gaan gebruiken voor je eigen onderzoek of bij het ontwerpen van cursusmateriaal voor kwalitatief praktijkonderzoek? Dan kun je deze online uitgave binnenkort aanschaffen. In deze methode leer je hoe je AI kunt inzetten voor jouw onderzoek. Je krijgt bij aanschaf ook toegang tot het online boek van Thematische Analyse.
Zie ik je bij de Boom Blended Week? Of bij mijn workshop? Graag tot dan!