De media kopt: 'mensen die rood vlees eten lopen grotere kans op kanker'. Dat geldt ook voor mensen die worst eten, bewerkt vlees dus. Zo’n causale bewering wekt mijn belangstelling, dus ik lees verder. Een groot onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie wijst uit dat het eten van rood vlees en bewerkt vlees een verhoogde kans op dikke-darmkanker geeft. Een kans van wel 17% per 100 gram ro...
Nu de herfstvakantie begonnen is, heb ik eindelijk weer tijd voor een schrijfsel in mijn blog. Ditmaal best lastig om iets interessants te vinden. Ik had willen schrijven over onze HZ-onderwijsdag en de discussies met Filip Dochy, maar daarover heeft mijn collega Riaan Lous al een interessant blog gemaakt. Lees maar… Verder ben ik de tassen aan ’t inpakken voor een paar dagen Duitsland en een k...
Op 17 september 2015 publiceerde de Hogeschool Utrecht een artikel over een onderzoek onder haar studenten: zij kunnen behoorlijk onzeker zijn bij hun afstudeeronderzoek. Hoe dat komt? Volgens de onderzoekers vinden studenten het bijvoorbeeld lastig om te gaan met de kritiek. Dat geldt voor zowel self- en peer assessment, als ook voor evaluaties door docenten en opdrachtgevers. Andere oorzaken ...